backmanshusbilsresor.se

Antal besökare: [counter]

Smultronställen

Det finns många tips på denna sidan, har såklart då fått frågan...men var är era bästa tips? Har därför skapat fliken Smultronställen. Här har vi gjort ett urval av det bästa av det bästa. Ställen som vi känner lite extra för.

Bästa campingen i Kroatien

Porto Sole - Vrsar

Denna campingen besökte vi 2019, vi utnämnde den snabbt till bästa campingen vi hittills har besökt i Kroatien. Första mötet med personalen vid incheckningen var okomplicerat och trevligt. En välskött anläggning med framkomliga vägar och riktigt många plana och stora platser med häckar runt. Stranden är uppbyggd i terasser och vattnet är klart och fint.

Detta är en camping som erbjuder lugn och ro iallafall på de platser vi låg på, en bra bit ifrån centrum. Vill man aktivera sig fanns det även möjlighet till det, eller varför inte ett besök i den trevliga bufférestaurangen. Här erbjöds både frukost, lunch och middag.

Servicehusen var frächa och välstädade under hela tiden vi besökte campingen.

Vi kände helt enkelt att här finns allt, vi kommer åter besöka denna camping under 2020.

Till campingens hemsida

Bästa resturangen i Kroatien

Artigiano M - Vrsar

Detta är en Italiensk restaurang som ligger i pitoreska Vrsar. Man blir snabbt familjärt mottagna. Väldigt mysig och trevlig restaurang. Vi har besökt denna restaurang under flera år och har varje gång blivid glatt överraskade, väl värt en omväg. Maten lagas från grunden och håller en hög kvalité. Man får regäla portioner.

Rekommenderas varmt.

Har tyvärr inte funnit någon hemsida. Enbart en inofficiell Facebooksida.

Länk till inofficiell Facebooksida

Bästa storstaden i Europa

Prag - Tjeckien

Med sina många byggnadsverk och annat sevärt känns denna staden speciell. Vart man än vänder sig så finns något att titta närmare på.

Med sina många restauranger där många av dem har en egen historia och eget microbryggeri.

Här känns fortfarande "billigt" att leva.

Vi upplevde en härlig atmosfär och trevliga och hjälpsamma människor och kände helt klart att hit vill vi återvända, titta vidare in på de platser vi besökte och rekommenderar.

Bästa sevärdheten i Europa

Neuschwanstein - Tyskland

Finns nog mycket som skulle kunna sättas upp på denna lista men tankarna faller ofta på slottet Neuschwanstein i tyska Füssen. Riktigt mäktigt och imponerande byggnad.

Länk till slottets hemsida