backmanshusbilsresor.se

Antal besökare: [counter]

Restips

Några bra tips

Gott om tid

Detta blir mitt bästa råd, ha gott om tid. Det tar alltid längre tild genom Europa än vad GPS:n säger. Man kör kanske lite långsammare med husbil och möjligen är det någon annan ute och kör så det blir kö. Glöm inte att ta rast ofta.

Pass

Man ska kunna resa i EU untan pass men det funkar inte riktigt så i verkligneheten. Vi har genom åren råkat ut för flera passkontroller. Främst när man ska in och ut genom Kroatien. Så ta med dem.

Sjukförsäkringskort

Man får det från Försäkringskassan och är ett bevis som behövs om man behöver söka sjukvård i annat land.

Husdjurspass

Hundens pass har vi alltid haft med men ingen som velat kontrollera den. Men ta med det. Mer information när det gäller att resa med husdjur så är motormännens hemsida bra och informativ.

Grönt kort vid resa utomlands

Man får det från sitt försäkringsbolag. Det utfärdas över en begräsad tidsperiod som ska vara den period du är utomlands. Det kostar inget och är ett bevis på att bilen är försäkrad.

Internationellt körkort

Krävs i vissa länder, vi har rest inom EU och har inte behövt det.

Registreringsbevis

Ta med den blå delen på registreringsbeviset. Polisen utomands kan vilja se det samt att man behöver det om man ska köpa en GoBox när man närmar sig Österrike.

Skadeblankett

Alltid bra att ha om man råkar ut för någon skada i trafiken.

Viktiga telefonnummer

Samla dem tillsammans med allt annat så man lätt kan ta fram det när det behövs. Man kan bli lite stressad om det blir en nödsituaion och då är det inte alltid lätt att ha koll på allt. Samlar man det kan man plocka fram allt i lugn och ro.

Värdeskåp

Montera ett värdeskåp på en undangömd plats i bilen att ha värdesaker i.

Kontant eller Kort

Kontanter är bra att ha med sig, vissa ställen i Europa tar inte kort. Vi brukar dock kunna betala större delen med kort.